Om kenneln

Här bor vi! Välkommen till Västerljung och Ekebonäs. En ort belägen mellan Södertälje och Nyköping i Södermanland med cykelavstånd till Trosa, 7mil från Stockholm.

Här är adresslänken för att söka hyr du åker till oss,

http://www.hitta.se/vagbeskrivning#stop=6533463:1596637~RT90|Ekebonäs+Gläntan+61075+VÄSTERLJUNG

Jag heter Britt-Marie Håkansson, kallas för Brittis av mina vänner. Jag växte upp med 2 strävhåriga foxterrier vid namn Kicki o Tessie.

Inte förrän vår äldsta dotter flyttade hemifrån -96, blev det aktuellt med hund igen, eftersom hon är allergisk. Då var vår yngsta dotter 10 år och ville väldigt gärna ha en hund. Efter noggrant övervägande föll vi för rasen Berner Sennen, eftersom det verkade vara en bra familjehund.

Efter mycket letande hittade vi vår Zintha (eller Hallahöjdens Dolores). När Zintha fyllde 11år & 2månader fick hon somna in på Farsta djurklinik. Hon var fortfarande lycklig & glad, men hennes kropp hade börjat säga ifrån. Vi hade velat ta valpar på henne men pga sjukdom hos henne var detta inte att tänka på.

Nahla kom till oss i augusti 2004, och hon är också en jättemysig tjej på alla sätt. Nahla har haft 3 valpkullar. Zintha har varit en bra förebild för Nahla och har också hjälpt till att uppfostra Nahla. Man har  mycket hjälp av de äldre hundarna när det kommer en valp i flocken.

Jag ansökte om kennelnamnet Bernermåla för jag har sedan länge velat syssla med uppfödning . Jag ville en tid i min ungdom utbilda mig till djurkötare el veterinär. Berneri namnet valde vi för rasnamnets skull och måla som betyder mötesplats (småländskt som husse).

Sommaren 2005 blev Nahla mamma till Bernermålas första kull. Nahla är mamma till 3 kullar och har nu gått i pension.

Jag behöll en tik (Sessan) från den första kullen, som tyvärr föddes med en defekt, vilket gjorde att vi fick låta henne somna in när hon bara var ett år. Det var verkligen tråkigt att vi inte fick behålla denna fina tik.

Som tur var fanns “Shakira” (Jasmine) på foder, från samma kull, så “Nahla” har blivit mormor till 2 jättefina tjejer, “Tuffa” o “Tuva”.  Tuffa bor hemma hos oss på kenneln.

2007 köpte jag in två nya tikar “Skimra” från Tertzo’s kennel i Danmark och “Bjällra” från Björnligans kennel på Ekerö. Tyvärr blev inte min danska tik “Skimra” friröntgad, men hon kommer bo kvar hos oss. Bjällra är friröntgad, mentaltestad och utställd, och har haft en valpkull, där vi behöll en hanne, “Ruff”. Ruff är också friröntgad och skall göra MH.
Vi hoppas på fina valpar efter honom!

Jag har också en halv-fodertik; Det är “Ronja” efter Bjällra.

Bjällra har haft 2 kullar, S-kullen 9 st och 13 st i O-kullen.

Bjällras son Ruff, bor hemma hos oss, och är utställd och friröntgad.

Näst i tur för valpar är Tuffa, som blev 2 år i februari 2012, samt
Ronja som också blev 2 år februari,2012.

Vi har också Gabbie, 1 år, frirönygad o som planerar para när hon fyllt 2 år.

Valparna som föds på kenneln bor inne hos oss, för att vänja sig vid alla saker som förekommer i ett hem, t ex dammsugaren, tvättmaskin o allt som händer i en familj. inkl andra hundar.  Jag följer Svenska kennelklubbens och Svenska Sennenhundklubbens regler, samt gör mitt bästa för att få så trygga valpar som det är möjligt. Jag väljer noggrant vilken hane jag parar mina tikar med. Jag har ett kontaktnät där jag kan få råd och tips.

Jag är noga med vilka jag väljer som valpköpare till mina valpar. Jag vill träffa valpköparen, innan jag väljer vem som får köpa hund, och det är jag som i samråd med valpköparen vilken valp som skall till vem. Dessutom kräver jag att man röntgar hundarna i höfter och armbågar vid 12-18 månaders ålder. Jag vill att mina valpköpare skall vara aktiva hundägare, man ska har roligt tillsammans med sin hund! Jag vill också att jag/vi o valpköpare har en bra kontakt även när hunden växer upp och att man om möjligt träffas ibland. Jag kommer höra av mig för att höra hur hunden mår osv. Hunden är en del av familjen! Jag brukar kalla till kennelträffar någon gång per år, o det är naturligtvis väldigt skoj
om så många som möjligt kan komma.

Välkommen att höra av dig! brittis@bernermala.se
Tel: 070-4339738.
.

Brittis

[flickr-gallery mode=”tag” tags=”huset” tag_mode=”any”]

Kommentarer:

Kommentera